מעשרות

השאלה: שלום רב.
1. אפשר לקבל הסבר על האיסור של "שחיקת סממנים"?ואיך זה בא לידי ביטוי באיזור בימנו שאסור לנו לקחת תרופות?
2. לצערי, אני לא יודע את הדרך בא מפרישים תרומות ומעשרות.אשמח אם הרב יוכל ללמד אותי קצת.
יש לי איזהשהו נוסח שאני אומר אבל אין שם את הברכה אותה אני צריך להגיד. ובנוסף מה הקטע של המטבע שאותה אני צריך לחלל?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:41:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. זו גזרה של חכמים שלא יבואו לשחיקת סממנים, שיש בה משום טוחן, ועל כן אסרו כל תרופה (שעשויה משחיקת סממנים, כגון: כדורים) ומי שלא נפל למשכב אלא יש לו מעט כאבים לא יקח כדורים בשבת.
ב. שאלה מורכבת ואין אפשרות לקצר בה, יש לרכוש את התקליטור תרומות ומעשרות בהוצאת מכון התורה והארץ 086847325 (לאחר החג), וללמוד בצורה יסודית הפרשת תרומות ומעשרות.
הברכה להפרשה היא רק בפירות שהם בודאי טבל, כל ספק אין לברך.
המטבע היא למעשר שני. פרוט בתקליטור.

מועדים לשמחה