מעשרות זיתים

השאלה: בס"ד א´ מר - חשוון תשס"ז

כבוד הרב שלום רב,

בס"ד זכינו לקטוף השבוע בערך כ - 300 ק"ג זיתים מהעצים שבחצרינו אשר ניטעו לפני כ - 7 שנים.
אנו מבקשים שתנחה אותנו איך לנהוג בנושא תרומות ומעשרות.
1. מהי הכמות הדרושה שיש לעשר?
2. לפני הפקת השמן או אחריו?

אבקש הנחיות ברורות ומדויקות, בכדי שלא ניכשל..
בברכה ,
דניאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:01:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על מסיק הזיתים והפקת השמן, ברור שזיתי שמן יש להפריש מהשמן ולא מהזיתים.
הכמות הנדרשת היא לפי השמן שייצא מהזיתים. על כן אינני יכול לתת לך כעת הגדרות מדויקות.
כדי לדעת איך לעשות את ההפרשה, נ"ל שכדאי לך לרכוש את התקליטור על הפרשת תרו"מ במכון התורה והארץ 086847325. שם יש פרוט והסבר כיצד נעשית ההפרשה. א"א לכתוב במכתב קצר כיצד יש להפריש בשמן.