מצוות כתיבת ספר תורה

השאלה:

האם יש מקור לסומכים לקנות אות בספר תורה ולצאת י"ח המצוה?
(שהרי יש מצווה לקנות ספר תורה בשלמות לכל איש ואיש, או שבימינו מי שקונה חומש מודפס קיים את המצוה ולא צריך אפילו לקנות אות בספר תורה).תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ישנה מחלוקת האם מצוה בימינו לכתוב ס"ת או די לקנות חומשים (עי' ריש סי' ער ביו"ד). מלבד זאת מחלוקות באחרונים אף אם מצוה לכתוב ס"ת, האם ניתן לקיים את המצוה בשותפות עי' פתחי תשובה (יו"ד סי' רע ס"ק א). ובשותפות של כתיבת אות ישנה בעיה שהוא לא כותב אף ע"י שליח ספר שלם אלא רק אות אחת, וזאת בניגוד לשותפים בספר שיש להם חלק בכל הספר ובכל אות ואות לדעת המתירים וע"כ אף מי שרוצה להסתמך על כתיבה בשותפות צריך שיהיה לו חלק בכל הספר ושיעור השתתפותו יהיה גבוה משווה פרוטה
(ובשותפות בשווי אות אחת איני יודע אם יש שווה פרוטה, וצריך לברר אצל סופר כמה שווי הספר וכמה אותיות בתורה).