מקווה- דחוף דחוף!!!!

השאלה: שלום רב.
יש לי שאלה לגבי טבילה, יש לי מחזור שבעה ימים ולאחר מכן אני סופרת שבעה נקיים אבל אני בודקת רק כשאני עושה הפסק טהרה , בשאר הימים אני לא בודקת כי אני יודעת שאין יותר סימני דם ולאחר שבעה ימים אני טובלת כהלכה , השאלה היא אם זה בסדר או שבכל זאת אני צריכה לבדוק. אני לא יודעת ואני מבקשת הסבר מלא אולי נאי לא עושה נכון, ויש לי עוד שאלה, אמרו לי שביום שעושים הפסק טהרה , לאחר שבוע בדיוק טובלים, האם זה נכון?
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:07:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. יש חובה לבדוק כל שבעת הנקיים (לאחר הפסק טהרה).
2. לכתחילה יש לבדוק פעמיים ביום (בבוקר ובערב לפני השקיעה).
3. אשה שעשתה הפסק טהרה לדוגמא, קודם השקיעה של יום שני, תטבול באור ליום שלישי אחר צאת הכוכבים. אבל חייבת לעשות בדיקות בשבעה נקיים.

4. לדעתי כדאי לך לקנות את הספר דרכי טהרה של הגר"מ אליהו שליט"א ולחזור על החומר.