מתי מותר לאכול מן העץ החדש?

השאלה: שלם רב.
אני יודע שיש תקופת הגבלה של 4 שנים לפחות עד שאוכלים מעץ חדש שניטע,אך השאלה שלי קצת שונה.
קניתי אותו כשהוא כבר בן שנה ושתלתי אותו עם האדמה שלו(הוא היה בתוך עציץ) באדמה שלי. האם אני צריך לספור מרגע השתילה החדשה או מאז שאמרו לי שקניתי אותו שהוא בן שנה? עכשיו הוא שנה אצלי נטוע. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:43:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך תלויה בדרך הגידול במשתלה, וכיוון שכנראה ולא תדע כיצד השתיל גודל במשתלה האם עמד על הקרקע או לא, וכן מהו גודל הנקב. על כן עליך להתחיל למנות שנות ערלה משעת השתילה בחצר.