נגיעה בנידה

השאלה:

שלום
אנחנו נשואים טריים ויש לי מספר שאלות:
1. האם מותר לי לגעת בבעלי מבעד לשמיכה עבה כדי להעיר אותו בבוקר כשאנחנו אסורים?
2. האם מותר לתת נשיקה קרוב ללחי אבל בלי לגעת בתקופה האסורה?
3. ובכלל מה ההגדרה הכוללת לדברים שאסור לעשות בתקופת הנידה (חוץ מאלה המצויינים בספרים כגון אכילה מאותה צלחת, העברה מיד ליד וכד´).
האם זה משתנה בהתאם לאדם עצמו? כלומר, כל מה שעובר את סף הגירוי של הבעל?

תודה ויום טוב

ג

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:47:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לגעת אפילו מבעד לשמיכה עבר, ואין לתת נשיקה קרוב ללחי, כיוון שכל הדברים הללו מקרבים את הדעת שבין איש ואשתו, והדבר יכול להתגלגל לדברים אחרים, ועל כן לא התירו פעולות אלו, ואדרבא עדיף לעשות גדר, ואז המצב קל יותר, וככל שמרבים בהיתרים הרי שהנסיון גדול יותר, והחששות גדולים יותר. כל פעולה שהיא של חיבה בודאי אסורה, ולכן צורות של נישוק וחיבוק אפילו ורטואלים הם אסורים. יש כאן להאריך אולם אי אפשר בתשובה באינטרנט להאריך, על כן כדאי לעבור על הספר של הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א שמסכם ומבאר את הדברים בלשון מובנת ופשוטה.