נדר שנגנב

השאלה: בס"ד

שלום רב!

נאבד לי הארנק, אני אחרי כמה זמן שחיפושים אמרתי אם אני מוצא את הארנק אז את התכולה שיש בארנק אני תורם אותה {זאת אומרת 40 שקל במזומן וכמה מטבעות} ובכן באמת מישהו מצא את הארנק, אך המזומן נגנב רק הכרטיסים נשארו. מה אני צריך לעשות? לתרום את הכסף בכל זאת או שאני פטור?

תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:02:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינך חייב לתת מכיוון שבשעת הנדר כנראה כבר לא היה כסף בארנק, ואמרת שאתה נותן את התכולה כשלא היית תכולה. על כן אין עליך חובה, אבל כלל נקוט בידך טוב שלא תדור משתדור ולא תוכל לשלם. על כן השתדל מהיום להמנע מנדרים והרגל עצמך לומר בלי נדר.