נדרים ומחשבות

השאלה:

שלום לכבוד הרב..
1.רציתי לשאול אם אני מתפללת עם השפתיים ואז עולה לי מחשבה של נדר זה נחשב נדר?(אם אני זוכרת שרק חשבתי ולא אמרתי בשפתיים או אם אני בספק אם אמרתי בשפתיים או לא ונראה לי שרק חשבתי על זה...?כי הייתה לי מחשבה כזאת.. התפללתי (שחרית או מנחה או שקראתי תהילים אני לא זוכרת) ואז הייתה לי מחשבה שאני נודרת נדר שכל יום אני אגיד לעילוי נשמת כאילו עיליו נשמת מי שאני אומרת בתהילים..(ואני לא זוכרת אם אמרתי בשפתיים)..זה נדר? (וכשעלתה לי המחשבה הזאת אני חושבת אני לא זוכרת אם לא אז אני אמות לא יודעת אני לא בטוחה) זה נדר?
2.הבאתי הרבה בחשבון של הפלא ואז אמא שלי אמרה לי שאני אחזור מההתנדבות של המשטרה היא לוקחת לי את הפלא ואז חזרתי מהמשטרה ויותר מאוחר יצאתי לשכונה והפלא היה ביד שלי ואז אמא שלי אמרה לי תביאי את הפלא משהו כזה לא
יודעת ואז לא הקשבתי לה ולקחתי את הפלא ואמרתי אני לא אתקשר אני רק אקח אותו.. ואז היינו בשכונה ואחות שלחברה שלי בת איזה 7 רצתה שאני אביא לה לשחק בפלא לא הבאתי לה והיא שיגעה אותי ורצתה שאני אביא לה בסוף הבאתי לה והבאתי לפני לחברה שלי ואז כשחזרתי הבייתה פתאום הייתה לי מחשבה כזאת אם זה היה נדר אני לא זוכרת ופתאום התחלתי לפחד אמרתי אם זה היה נדר לא להביא לאף אחת לנגוע בטלפון ושאני בעצמי לא ינגע ולא אתקשר וזה..ואין לי מושג אם זה היה נדר או לא ואם במחשבה או בשפתיים (לפי מה שאני זוכרת זה לא היה נדר) ואז הלכתי לסופר עם חברה ואמא שלי הסכימה להביא לי את הפלא שלי אז חיכיתי לחברה שלי בחוץ והיא התקשרה וניתקתי לה בטעות ואז אני תקשרתי מהפלא שלי והיא ענתה הלו וישר ניתקתי כי נזכרתי אם זה היה נדר וכולי נלחצתי...ואני לא יודעת אם זה היה נדר לא לנגוע בפלא או להתקשר ונראה לי אמא שלי התקשרה מהפלא שלי אני לא יודעת..והיא גם שמעה בו שירים...זה נדר או לא? (ואני מאז שמה את הפלא למטה ולא מתקשרת ממנו מתקשרת מהבית או מאמא שלי עד סוף החודש שיהיה חשבון חדש אני אתקשר ממנו זה בסדר?)
3.חברה שלי אמרה לי שאסור לשמוע שירים בתקופה הזאת והתחלתי לא לשמוע כמה ימים אחרי הצום יז בתמוז ואז נראה לי אני לא זוכרת שהייתה לי מחשבה שזה נדר משהו כזה וגם הייתה לי מחשבה לא לשיר(ואני לא זוכרת אם חשבתי בלב שזה נדר בשפתיים או לא אני לא זוכרת) נגיד שזה נדר שעלה לי במחשבה ואני לא שמתי שירים..אבל שישבתי עם חברות הן שמעו וגם לקחו את הפלא שלי ושמעו..והעבירו שירים מהפלא שלי וגם חברה שלי שמה שיר מהפלא שלי ושאלתי אותה של מי השיר משהו כזה וגם שמעתי שירים בבית שאחרים שמו וגם בטלויזיה היה שירים ומנגינות והשתדלתי לא לשמוע ולהנמיך..וגם אחי בא עם הרכב והוא שם שירים אז אמרתי שמעו את השיר..וגם היו פעמיים ששרתי בלי כוונה יצא לי..ועכשיו אין לי מושג בכלל אם כל מה שכתבתי חשבתי על זה שבכלל זה נדר..ועכשיו אני מפחדת אם אמרתי בטעות את זה בשפתיים כאילו לא לשמוע שירים וכל מה שככתבתי האם במקרה כזה זה נחשב נדר?כאילו אם הייתה לי מחשבה ואז הייתה לי מחשבה שזה נדר... ובטעות אמרתי את זה בשפתיים זה נחשב נדר? (או שאמרתי בשפתיים ואני לא זוכרת) וגם הייתי בהרצאה ואז הייתה בהרצאה איזה ילדה ששרה כאילו בלי מוזיקה היא רק שרה ושמענו האם זה בסדר?
והייתי בעוד הרצאה ואז בסוף ההרצאה הרב אמר שהוא שם שיר והוא לא ישיר כי בסוף הוא ישיר לבד ואז הוא שם את המנגינה והקריא את המילים האם זה בסדר?
וגם תפפתי כזה על השולחן האם זה בסדר?

תודה מראש!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. לא נדר.
2. לא הבנתי את כל הסיפור.
3. נראה לי שאין כאן נדר ולא קבלה לעתיד.