נושאים שונים

השאלה:

שלום כבוד הרב.
ברצוני לשאול מס' שאלות:

  1. כשמברכים ברכת המזון מחוץ לבית (בטיול וכד'), האם אומרים "הרחמן הוא ישלח לנו ברכה מרובה בבית הזה ועל שולחן זה שאכלנו עליו"? ואם לא- מה אומרים במקום?
  1. אם חתכתי בצל בסכין חלבי או בקרש חיתוך חלבי (שאינם בני יומם), מותר לאכלו עם בשר? מותר אחרי בשר?
  1. שמעתי שיש איסור לאכול את "החלק הירוק" של העגבניה (החלק העליון שמחובר לגבעול), אולי מחשש תולעים. זה נכון?
  1. יש לי חוסר בברזל. האם מותר לבלוע כדורי ברזל ללא הכשר, אך כתוב על הקופסא שהכמוסה מופקת ממקור צמחי בלבד (רכיבים: ברזל ביסגלינט, תאית צמחית, מגנזיום סטיארט, גליצרין צמחי, מים. הכמוסה: סיבים צמחיים- ווגי'קאפ.) ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

  1. נראה שניתן לוותר על משפט זה בטיול וכד'.
  2. סכין מבליע את טעמו והן מחמת הבצל והן מחמת דוחק הסכין הבצל הופך להיות כמו הסכין חלבי או בשרי אפילו שאין הסכין בן יומו. לגבי קרש כיון שהבצל חריף ונוגע בקרש נבלע מהקרש לבצל ומהבצל לקרש, מה גם שאם קרש מחוספס קשה לנקות את שיירי האוכל שדבקו בו וע"כ אין לאוכלו עם בשר. אולם אחרי בשר יש מתירים לאוכלו ללא המתנה
  1. איני מכיר אזהרה זו. אולם במידה וישנם חרקים הם נמצאים בין העלים לבין גוף הפרי. כמו"כ עגבניה ירוקה רעילה (עפ"י הידוע לי).
  1. אם את החולה ואינך יכול להשיג כמוסות שיש להן הכשר מותר לך לבולען.
    רפואה שלמה ושנה טובה