נזק

השאלה: שלום לרב!

בחודש אלול האחרון נכנסתי לחנייה ולא שמתי לב והתקרבתי צמוד לרכב חונה וגרמתי לשריטה באורך 20 ס"מ בצד הרכב. גם לרכב של אבי נגרם נזק. הרכב שנפגע הוא רכב חדש, שנה נוכחית של חברת השכרה. רציתי להשאיר פתק, אבל אבא שלי אסר עליי כי לנו אין ביטוח על הרכב ואין לו איך לשלם על הנזק. אז פשוט הזזנו את הרכב למקום אחר ואבא שכח מכל העניין. אני בכיתי על כך, וביקשתי סליחה מה´ אבל אני יודעת שגרמתי צער לבעל הרכב (יכול להיות שהוא לא שם לב לכך אבל עדיין) ואפילו שההורים שלי אמרו לי שזה רכב חדש עם ביטוח, ושהחברה תשלם על כך וזו רק שריטה קטנה..אני רואה את הרכב מדי פעם בחנייה וזה כואב אבל אני לא מכירה את בעל הרכב ואני לא רוצה לגרום לאבא צער אם אשאיר פתק או משהו כזה. מה אני כן יכולה לעשות כדי לנקות את מצפוני? כמובן שזה היה בשגגה ואני מצטערת מאוד אבל באמת אני לא יודעת מה לעשות..
האם עברתי על גזל? זה מאוד מציק לי.. מה אפשר לעשות? תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:45:03 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

את חייבת לשלם את הנזק, נראה לי שאת הנזק את צריכה לשלם בעצמך לא ביטוח של ההורים וכדו´, אלא את תצטרכי לשלם את הדבר. החברה שלו אם יש לה ביטוח תחייב אותו בהשתתפות עצמית ואת חייבת לשלם נזק זה. אין הבדל אם חלילה הייתה תאונה שהמשטרה הייתה תופסת ומחייבת אותך בתשלום ובין אם לא נתפסת. תמיד את חייבת לשלם.
אני מצטער בצערך אולם זה הדין, וכידוע גזל זהו דבר שאין בו מחילה, על כן כתבי לבעל הרכב שפגעת בו ואת מוכנה לשלם, אמנם זה ידרוש ממך מאמץ אבל לפי הצער השכר.

מועדים לשמחה