נידה

השאלה:

הייתי במקווה לאחר שעשיתי את כל הבדיקות מידיי יום וביום הטבילה לאחר מגע ראיתי בעת הניגוב לכלוך בצבע חום ניגבתי שוב ולא היה שום כתם התרחצתי ושמתי פד לבן נקי בבוקר היה שוב כתם בצבע בז´ קטן בגודל כמו אורז שוב ניגבתי והנייר יצא לבן ללא שום כתם בצהרים שוב ראיתי כתם בגודל אורז בצבע בז´ ושוב כאשר ניגבתי הנייר הלבן יצא נקי ללא שום סימן או כתם ליפפתי נייר על אצבעי והכנסתי קצת יותר בפנים וגם יצא נקי מה עלי לעשות????זה דחוף לי אשמח אם תענו לי מהר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:40:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי הצבע שאת אומרת את טהורה, כיוון שחום ובז´ ביחוד ביום האחרון אינם מטמאים, אלא א"כ זה היה בגווני אדום (וורוד, בורדו), אבל מה שאת מתארת זה לא היה בצבע האסור. ואפילו אם היה צבע בעייתי יותר, לפי דבריך הגודל היה קטן מאד (אורז) א"כ אין בו גודל המטמא בכתמים (אנו מתייחסים לקנוח כאל כתם).
על כן נראה שאת יכולה לטבול.

כתיבה וחתימה טובה