נישואין וגירושין

השאלה: אני ובת זוגתי שני יהודים כשרים שקיבלנו לפני שנים רבות החלטה להתחתן בחו"ל. אנחנו לא פסולי חיתון והיינו יכולים להתחתן ברבנות. הנישואין שלנו הגיעו למשבר והחלטנו להיפרד.
אני לעצמי בטוח שבסיבוב הבא אני אתחתן ברבנות ולא אחזור על נישואי חו"ל .
האם עליי לתת גט לאישתי שאני נשוי לה בנישואין אזרחיים בחו"ל או שאני יכול לקבוע שנישואיי לא תקפים בגלל שהם היו אזרחיים בחו"ל ולא ברבנות ?
ברצוני לקבל הנחיות כדי שבבוא הזמן אוכל להתחתן בישראל על -פי דין תורה בישראל
בכבוד רב רן משה שמחון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:12:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נשואין אזרחיים כאשר לא רוצים להתחתן כדת משה וישראל על פי רוב לא דרוש גט. אולם מכיוון שיש חוששים שמא בכל אופן החיים יחד הם נחשבים כנשואין, כדאי לגשת לבית דין רבני להתגרש שם, ופעמים אין צורך בגט אלא בהתרת נשואין. בכל אופן לגבי ההמשך זה בדרך כלל לא יפריע, אבל תמיד כדאי להיות ממוגנים, בייחוד שאם אתם מסיימים יחד בצורה מוסכמת אין פרוצדורה זו לוקחת זמן רב.