סדר בענייני תרומות

השאלה:

כמדומני שצריך לעשות סדר בענייני תרומות. הכלל ההלכתי "עניי עירך קודמים" כבר לא תמיד תופס.
מה לגבי תרומות ברדיו ? האם אדם ששומע תחנת רדיו מסויימת באופן קבוע והם פונים לתרומות עבור עניינים כאלה ואחרים מחוייב להם ? מה לגבי פניות לתרומה בעבודה האם גם זה בגדר "עניי עירך" ? מה לגבי תרומות שמבקשים חברים או/ו שכנים עבור אנשים שגרים רחוק ?
מה עדיף לתת תרומות ללומדי תורה ? או/ו לנצרכים כלכלית ? מה לתעדף הכנסת כלה או/ו צרכי ציבור ? לעניות דעתי צריך לארגן את הסדר מחדש.

בברכה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

גם בימינו עניי עירך קודמים.
ניתן להסתפק במתנה מועטת גם לאחרים.
אך השימוש המופרז בתקשורת גורם לזלול במצוה.
הרי א"א לתת כל יום לכל מי שמצליח לגייס את התקשורת (ולא בחינם...) התכיפות עלולה להקהות את הרגשות