ללא סליחות

השאלה: שלום רב,
אני גר בישוב בצפון בו יש זמן למניין סליחות שהוא מצמצם מאוד השכם בבוקר בבית הכנסת של היישוב. (עד כה רק פעמים היה מניין) יחד עם זאת יש מניין מסודר בחצות לילה בבהמ"ד של המכינה ביישוב. שאלתי היא האם עליי להתחשב ולהשאר במניין הישוב כאשר לפעמים אני העשירי או לומר סליחות בערב (וגם לומר תיקות חצות, דבר שאני מסוגל לעשות במניין הבוקר).
אני רוצה לציין שכרגע אני חלק משמעותי במניין הבוקר לעתים חזן ובעל תוקע. ושסביר להניח כי עזבתי את המניין הזה יביא לסופו.
בברכת חזק וברוך.
ארז

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:37:29 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

התפילה במושב יש בה גם גמילות חסד עם תושבי הכפר. ועוד שציור של מושב יהודי הוא עם אמירת סליחות, ואם חלילה יפגם הרי שיהיה חסרון בכלל התושבים. על כן נראה שתפילה ביישוב מועילה יותר, אמנם אין זה בקהל רב, אבל לשנות את נוסח התפילה, אין להוסיף על כך.