עבודה זרה

השאלה: בס"ד

שלום רב לכבוד הרב,
יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד.אני ברוך ה´ מתחזק ובביתי יש עוזרת בית שאינה יהודיה,והורי הם אינם דתיים לגמרי אלא שומרי מסורת.יש בביתי פסלוני גינה כאלה בדמות גמדים או אנשים קטנים,וכמו כן במטבח.כמו כן,יש בובות לנוי של חיות חלק מפרווה חלק מקרמיקה.
כל הפסלונים הם לנוי,אך הדבר מטריד אותי מאוד כי זה די ברור שזה בגדר איסור.כמו כן,ישנם מדבקות כאלה של דמויות של חיות או פרפרים על הדלת או על הקירות,מה הדין באלה?
כיצד אני צריך לנהוג במקרה כזה,אני רוצה להוכיח את עצמי ואת הורי ולהוציא אותם מהבית,מה עליי לעשות?איך ניתן לכפר על העוון הנורא הזה אפילו שהוא נעשה בערך בשגגה?האם תשובה תכפר על זה לגמרי?אני יודע שאסור ליתנם לעובדת הנוכריה(שבגללה אלא הובאו אף מלכתחילה למיטב זכרוני),אבל איזה קולא ניתן למצוא כאן?

בתודה ושבוע טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 1:55:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפסלונים המדוברים יש חלקם אסורים ויש שאינם אסורים. אינני יודע אם הם מלאים או רק דמות וצורת פרופיל, דהיינו הרבה פעמים אין זה דמויות אסורות מכיוון שהם רק מצד אחד ועל כן לא נאסרו, כמו כן פעמים אלו רק חלקי גוף וגם שם אין איסור. אם הם עשויות למשחק ג"כ אין לאסור. על כן אינני יכול לומר שהכל אסור.
דבר נוסף אני מבין שאלו דמויות של הוריך א"כ בודאי שאינך עובר על איסור שהרי אינם ברשותך.
מדבקות שהם רק ציור לרוב הפוסקים מותרות בהשהייה.
על כן יתכן שכדאי לשבת או להזמין יהודי שאמנם יודע מה אסור ומה מותר לקיים, ואז שישוחח עם ההורים (אם לא יאמרו הכל אסור, אלא חלק מותר וחלק אסור)יתכן שיקבלו ואם לא יקבלו לא עליך האיסור ואינך צריך להתעמת בנושא זה.