עברתי על נדר

השאלה:

לפני כמה שנים נדרתי בעיצומו של כעס "אני נודר נדר כי לא אוכל עוד סעודה שלישית בשבת" (הנדר היה סמוך לסעודה שלישית) אבל לצערי עוד באותה השבת עברתי על נדר זה ומאז ועד היום אני אוכל סעודה שלישית.
אני לא יודע מה עליי לעשות , הלכתי לאיזה ביכ``נ אבל אמרו לי שאם עברתי על הנדר התרת הנדר לא מועילה כי אם שאלת תלמיד חכם.
חשוב לציין כי לפני כשנה היה תיקון כללי על יד ביתי ובאותו יום צמתי והשתתפתי בתיקון שכלל בתוכו תיקון על נדרים שעברתי עליהם.
אך עד היום לא התרתי את הנדר מעולם ולכן איני מבין מה הועיל לי התיקון.
אודה לרב אם יורה לי ושכמ``ה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה שנדרך לא הותר עדיין וכל שבת הינך עובר עליו. וע"כ הזדרז והתר את נדרך ע"י חרטה לפני שלושה ואמור בפניהם כי הינך מתחרט על הנדר מעיקרא שלא לאכול סעודה שלישית. והם יענו מותר לך שלוש פעמים.
באשר ל"תיקון נדרים" לא ידוע לנו במקורות על צום או משהו אחר חוץ מהתרת נדרים מסודרת ע"י בית דין היודע הלכות נדרים