הסבר תשובה-לא ילבש

השאלה:

לגבי עגיל מובהק לגבר.
הרב כתב:"בימינו גברים מן הישוב לא נוהגים בעגילים ועל כן הוא בלא ילבש.סביר להניח שכלי נשים וגברים הם ע"פ הנהוג באותו דור ובאותה חברה. ולכן בימינו עובר בלבישת עגיל."

יש לי קושי!!!
1.בימינו מצויים גברים שעונדים עגילים. בניגוד למה שכבודו כתב "בימינו גברים מן הישוב לא נוהגים בעגילים".
2.הרב כתב "סביר להניח שכלי נשים וגברים הם ע"פ הנהוג באותו דור ובאותה חברה."
לא ברור לי מדוע כבודו סובר שיש איסור לגבר לענוד עגיל מובהק לגבר???
הרי כבודו בעצמו כתב שכלי נשים וגברים נקבעים לפי החברה. מדוע לאסור עגיל מובהק לגבר,הרי החברה בעצמה קבעה מה לגבר ומה לא! ולפי ההלכה כל דבר שאין בו דבר מובהק של אישה,מותר לגבר לשים!!!

תודה וכל טוב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עדיין אני סבור שעגיל לגבר אינו נהוג בחברתנו אלא בשוליים, ואין הם להעיד על הכלל. דוגמא לדבר בכל תפקיד יצוגי למדינה בין אם זה בצבא/ במשטרה/ בגופי הממשל השונים לא מאפשרים זאת. לא ראיתי שוטר בתפקיד עם עגיל משמע שאין זה נחשב כשעון יד או משקפי שמש אלא כתכשיט של נשים.