עדיפות לקנות מישראל ולא מגוי שפערי המחיר משמעותיים

השאלה:

שלום הרב,
קראתי היום בספר אהבת חסד של החפץ חיים שעדיף לקנות מיהודי ולא מגוי, גם אם יש הפרש מחירים.
יש לי 2 דוגמאות למעשה - מוצרי אלקטרוניקה נמכרים בלחיצת כפתור מהמחשב בפער משמעותי, ןמגיעים בדואר עד הבית תוך 3 שבועות. דוגמה - מטען לפלאפון עלה לי 15 שקלים בעוד שבארץ מחירו מגיע לכ 50 שקלים. בגדי ילדים אשתי קונה מבריטניה ומגיע בדואר תוך שבוע ולעתים הפער מגיע ל 50 אחוזים במחיר. יוקר המחיה מאוד קשה וזה מאוד מפתה לקנות דווקא מחו"ל שם המוצרים זולים יותר. האם למרות כל זאת יש לקנות רק מוצרים מהאר ץ על אף שהפערים לעתים גדולים מאוד?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם פער המחירים גדול אין חובה לקנות מישראל ולא מנכרי. יש שכתבו שאם מישראל בשליש יותר יקר צריכים לקנות ממנו משום מצות צדקה וגמ"ח, וש אומרים אף בער של 20% אבל ברור שאין חובה בהפרשים אותם הזכרת.