עישון

השאלה: שלום, אנו תלמידות י"ב שעושות עבודה בנושא עישון לאור ההלכה, ורצינו לשאול כמה שאלות:
1. האם עישון אסור לגמרי עפ"י ההלכה, או שיש דעות שמתירות?
2. האם מותר למכור סיגריות? מצד אחד, אם המוכר יפסיק למכור אותן זה יפגע בפרנסה שלו, ומצד שני יוצא שהוא מסייע לדבר עבירה. בנוסף, אם האנשים שמכורים לסיגריות הם בגדר אנוסים, האם מותר למכור להם סיגריות?

נשמח לתשובה בהקדם, תודה רבה!
יפית ורות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:19:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. בימינו כשהמחקרים האחרונים ידועים ומוכיחים מעל כל ספק שיש סכנת חים יש איסור מוחלט לעשן.
2. אין איסור למכור, כיוון שהמחקרים אומרים שבכמות קטנה וחד פעמית אין סכנה, וא"כ המוכר לא צריך לבדוק כיצד הקונה מעשן, ומכיוון שיכול לעשן בצורה שאין נזק יכול למכור לו.

חודש טוב