עץ לימון

השאלה:

יש לי עץ לימון בחצר . אנחנו קוטפים לימונים לפי הצורך . האם כל פעם שקוטפים צריך לעשר . או אפשר לעשר פעם אחת על כל הלימונים שאני עתיד לקטוף שכבר נמצאים על העץ ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:08:55 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה יש להפריש כל פעם, כדי שההפרשה תהיה מהתלוש על התלוש. אולם אם יש חשש שילדים או שכנים יקטפו ויכשלו, יש אפשרות להפריש מראש כפי הנוסח המופיע במשפט כהן סי´ לו. אולם צריך לומר בכל תלישה של פירות שההפרשה חלה כפי שאמרתי בתחילה (מופיעה במשפט כהן), כמו כן יש לוודא שהפירות שנלקחו כתרומ"ג ותרומת מעשר עדיין קיימים ולא התקלקלו.