עשה לך רב

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב.
השאלה שלי היא בנושא עשה לך רב
מה זה אומר בעצם?
אם ההורים שלי הולכים לפי הרב עובדיה יוסף שליט"א זה אומר שגם אני צריכה ללכת לפיו? וכשאנחנו הולכים לפי רב מסויים זה אומר שאנחנו צריכים לעשות כל מה שהוא אומר לעשות, הוא להיות כמו שהוא למשל אם הרב חרדי גם אנחנו צריכים להיות חרדים?
ובנושא של הגרביים אם הרב עובדיה יוסף שליט"א אומר שאישה צריכה ללכת עם גרביים אז אני חייבת ללכת עם גרביים ואם קשה לי ללכת ככה?
אני לומדת באולפנא אז אני צריכה ללכת לפי הרב של האולפנא או לפי הרב של אבא שלי?
אני ממש אשמח לתשובות בהקדם האפשרי..
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 10:15:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הנושא שלך הוא נרחב ואי אפשר לפרט הכל. באופן כללי אומר לך שהרב שלך באולפנא הוא ראש האולפנא, שהרי זה מקומו ואת באה למקומו. כשאת נמצאת בביתך אינך מחויבת לרב של אביך אלא לרב שלך שהוא פוסק הלכות, אלא א"כ אביך מתנגד ואז יש בעיה של כבוד אב ואם, אבל באופן כללי אין לך אלא את הרב שלך.