עשה לך רב שו"ת עם רבני קהילות בדרום-ד'

השאלה:

שיעורים של הרב ביישוב - האם השיחה בליל שבת, והשיעור בשבת אחה"צ אחרי מנחה קטנה, נחשבים לשיעורים שבאופן עקרוני הרב אמור להעביר אותם צריך לציבור תמידים כסדרם (למעט כמובן מקרים יוצאים מהכלל)?

התשובה

בהנחיית הרב עזריאל אריאל\ מהו"ת | אלול-תשרי תש"ע

יש לרב סמכות לקבוע מי ידבר בבית הכנסת ומי לא. אבל לא טוב שתהיה תחושה שהוא משתיק אחרים. אם הרב יתן לבדו את כל השיעורים – "נבול תיבול". עליו לגייס את כל הכוחות התורניים הקיימים בקהילה ולהפעיל אותם. אם יש סבב, צריך להיות לרב מקום של כבוד, כגון, לדרוש בכל שבת מברכין.