עשה לך רב-שו"ת עם רבני קהילות בדרום

השאלה:

וועדות הישוב – מהי הדרך הטובה ביותר לקשר בין הרב לבין המזכירות והוועדות השונות? האם צריך להיות לכל הפחות לקבל דיווח בכתב או בעל-פה, סיכומים וכדו'? והאם הם אמורים להביא לרב כל נושא חינוכי או תרבותי לדיון? מה לעשות כאשר ועדה מקבלת החלטה בניגוד לעמדת הרב – עם או בלי ששמעה אותו קודם לכך – כשיש בכך לדעתו בעיה הלכתית, חינוכית או חברתית?

התשובה

בהנחיית הרב עזריאל אריאל\ מהו"ת | אלול-תשרי תש"ע

אפשר לבקש פרוטוקול מישיבה של כל ועדה לפני פרסומו. אבל זה לא רצוי. צריך לתת לציבור לנהל את עצמו. לא בריא שהרב יהיה המפקח על כל מה שנעשה. צריך לתת אמון בציבור. איך הרב יהיה בתמונה? – יקרא את הפרוטוקולים שהוועדות מפרסמות לציבור, עם כולם.

לא נהגתי להשתתף באסיפות חברים, אא"כ נתבקשתי לכך. או במקרה יוצא מן הכלל. הרב איננו הפקח של הציבור, ובד"כ גם הציבור לא מעוניין בזה.