פדיון לאחר הפלה - דחוף

השאלה:

שלום לכבוד הרב
אני אמא ל-3 בנים הגדול בן כמעט 7 והיום אחי עושה פדיון לבנו והבנתי שאבא שלי רוצה לעשות פדיון גם לבני הבכור
אני לפני שילדתי את בני הבכור עשיתי הפלה אני לא זוכרת באיזה שבוע ואין לי אפשרות לברר
אני משערת שההפלה נעשתה בשבוע 10-14
האם עלי לעשות פדיון
לא ידעתי שיש אפשרות שכן חשבתי שאם עושים הפלה אוטומטית אין פדיון
אבקש עזרה בתשובה מהירה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:40:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת האחיין.

הפלה בשבוע ה-10, היא לאחר שבעים יום, ועל כן אין עושים במקרה כזה פדיון לבן שאחר כך. לפעמים דנים בין 40-54 יום, אבל אצלך הייתה הפלה מאוחרת שהיא פוטרת בודאי מפדיון. (התשובה מתיחסת לכך שההריון היה די תקין עד ההפלה).

שוב מזל טוב למשפחה