פרוץ מרובה על העומד

השאלה:

שלום לכבוד הרב

א. האם מדרגות יכולות להחשב כמחיצה מצד דין תל המתלקט?

ב. האם בפרצה גדולה מעשר אמות המחולקת לכמה חלקים ע"י מחיצות קטנות כך שהעומד (המחיצות) קטן מהפרוץ (הרווחים שנוצרו) אומרים שהכל כפתח אחד. שאלתי היא במיוחד במקרה שבאותם החלקים שאין בהם מחיצה תקנית ע"פ ההלכה אין מעבר (כגון שיש בהם מחיצה שגבוהה קצת יותר משלשה טפחים).

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. כן אם הן לגובה עשרה טפחים בארבע אמות.
ב. לא הבנתי את הציור האם העומד הוא מחיצה עפ"י ההלכה או לאו. עכ"פ אם הם מחיצה עפ"י ההלכה אז אין כאן יותר מעשר אמות פירצה ולא משנה מהו שאר הפרוץ, אם הוא אינו עפ"י ההלכה אז הפירצה גדולה מעשר אמות.