פרי מגוי

השאלה: פרי שגדל אצל גוי בשטח א"י, אם הגוי מעביר לישראל
א) האם יש בעיה של חילול העץ (נטע רבעי).
ב) האם יש צורך לעשר, במידה והפרי לא ראה בית של ישראל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:47:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נחלקו המפרשים והפוסקים האם שייך נט"ר אצל נכרי כאשר יהודי קונה ממנו. אולם השאלה האם בשעת סמדר או בוסר היו ברשות הגוי והוא התכוון לקדש ולנהוג בהם נט"ר, בכך יש מקום לחייב, אבל אם לא התכוון לקדש נראה שאין בו נט"ר כלל. ברור שאם הגיע לרשות ישראל קודם סמדר ובוסר הרי זה חייב בנט"ר.
מכיוון שיש פרטים רבים בשאלה זו נא לפרט יותר את המציאות. כמו כן לעניין שאלת התרו"מ יש לפרט באיזה שלב קיבל היהודי את הפירות מהגוי.