צדקה לאחר מציאת אבדה

השאלה: שלום לכבוד הרב!
לפני כמה זמן נאבד לי משהו [עם ערך כספי גבוה= צ´ק פתוח שהיתי צריכה למסור] וחברה שלי אמרה לי שאני צריכה להגיד כמה פסוקים ולתרום צדקה..[ב"ה מצאתי את זה] השאלה שלי- כמה כסף צריך לתת? [אני בת 13 וחצי כך שאני דיי מוגבלת בסכום] 20? 50 ?100 ?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:38:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שחשבת לתת צדקה, עליך לתת את הסכום שחשבת לתת, ואם לא חשבת על סכום, נראה שצריך לתת לפחות פרוטה כ 10 אגו´, אולם מכיוון שאת אמר שתתני צדקה נראה שכוונת לסעודה אחת לעניים, שזו הצדקה שכנראה רצית לתת לעניים, ועל כן כ 18 ש"ח, זאת צדקה מכובדת.