קדושה בריהיטי בית כנסת

השאלה:

א. האם מותר לעשות ברהיטי ביה"כ שימוש כלשהו או ישנו הכרח של "מעלין בקודש", כגון שמחליפים את הרהיטים – להשתמש בישנים?
ב. האם לגבי ל"ג בעומר, בגלל קדושתו, ישנה אפשרות, להבעיר את הרהיטים בקומזיץ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אין לרהיטי ביהכנ"ס קדושה, ומותר להשתמש בהם כל שימוש אחר. שרפתם אסורה משום בל תשחית.
ב. לג' בעומר אינו מתיר בעקרון איסור בל תשחית. ואכן רוב הפוסקים התנגדו לשרפת חפצים בעלי ערך בלג' בעומר. גם המתירים יתירו זאת רק במירון, כשהשורף את החפצים עושה זאת לשם שמים (עיינו בהמועדים בהלכה להרש"י זוין). ילדים השורפים רהיטים עולים להתחנך לונדליזם פראי ומסוכן.