קנית נדלן ב9 הימים

השאלה: שלום
נפלה בחלקי הצעה לבצע עסקת נדלן לרכישת קרקע מעבר לקו הירוק קרקע בבעלות ערבית, זאת עסקה שאני איתה בתהליך כבר כמה זמן אך מועד החתימה אמור להיות היום/מחר ,היות ואנחנו ב9 הימים האם ניתן באיזשהיא דרך לבצעה או שאסור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:43:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר ואדרבא יש בכך מצוות יישוב הארץ, ואם מחללים על כך את השבת (באיסורי דרבנן) בודאי שיש להתיר בתשעת הימים. ועוד יש בכך תיקון לחטא המרגלים שמאסור בארץ חמדה ואתה קונה ומשיב ארץ חמדה לבניה, הרי שיש בכך תיקון גדול ולמצווה יחשב.

עלה והצלח.