קריאת שמות לתינוק

השאלה:

שאלה בעניין קריאת שמות לתינוק (לקרוא ע"ש אב בעודו בחיים, שמות חדשים או דווקא ישנים ממקורותינו, שתי שמות, שם של בת לבן ולהיפך;)!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

השאלות ששאלת ברובן אינן מתחום ההלכה אלא מתחום המנהגים והמסורות בעדות השונות ובמשפחות השונות וכן בחצרות ובמסגרות שונות.
כבר עסקו בכך מומחים שונים.
צריך רק להיזהר מלהיסחף ולייחס לנושא השמות דברים שאין להם שחר. וכבר הגיעו אלינו אנשים ובקשו להחליף שמות בגלל ביש מזל בחייהם. אין מזל לישראל. ולא מן השם הוא זה. העיקר תלוי בתורה, בתשובה, בתפילה ובמעשים טובים. ובמקום להשקיע אנרגיה בחיפוש שם מתאים עדיף להשקיע אותה בדברים רציניים יותר ומועילים יותר.
גם בבחירת שם לילד יש להיזהר מניחושים ומעוננים, אלא לתת לילד שם שההורים סבורים שיש בו מסר חינוכי חשוב, או על שם ת"ח חשוב, או עש קרוב משפחה שראוי להנציח את שמו לדורות הבאים, או שם אחר שיש בו מסר חינוכי. אולם לא תמיד שמא קגרים. החינוך הוא העיקר ולא השם.
יש רק איסור מפורש להימנע משם של אדם רשע, אלא א"כ הוא עשה תשובה.