ריח רע

השאלה: אנו מכניסים ס"ת לבית כנסת בבית החולים. ברצונינו לעבור עם הספר במחלקות אך מכיוון שזה בי"ח עם הרבה קשישים סעודיים יש להניח שבזמן מעבר ספר התורה יהיה ריח של הפרשות . האם בשל כך אסור לעבור במחלקות ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:38:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הריח במחלקות הללו בד"כ הוא תערובת ריחות, ואי אפשר להגדיר זאת כריח נודף ממקור מסויים, אלא לפעמים זה גם ריח רע מהפרשות אבל מעורב עם זה ריח של אמצעי חיטוי מסוימים, על כן אם החולים מכוסים ורק רואים מהפרוזדור, אפשר לעבור בשיירה במסדרונות.