שאלה על ההיתר לצפיית סרטים באינטרנט

השאלה: רציתי לדעת מה הסיבה להיתר לצפייה בסרטים וסדרות באינטרנט.
מדובר על עבירה על חוק זכויות יוצרים, ובגניבה לפי חוקי המדינה.
הרי גם אם מבחינה הלכתית נטו זה מותר, כיצד ניתן להתיר עבירה על החוק?
בנוסף, אנחנו מקפידים על כל "אבק" של לשון הרע, האין כאן שבפירוש יש צד נגזל, יותר מ"אבק" גזל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 10:08:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מהו האיסור של חוקי המדינה, האם המדינה יכולה לאסור להסתכל על משהו באינטרנט, לא שמעתי דבר כזה (מלבד ארצות מסוימות), לפי ידיעתי אין חוק שיכול לאסור דבר באינטרנט הפתוח לכל, והסרטים אינם תמיד מהארץ. כך שהדבר לא מובן. אדרבא אם יש חוק כזה נא לצטט אותו עם הפרשנות המשפטית שלו, ואולי גם בהלכה יהיה אסור.
אם הדבר מותר אין לדון על אבק וכדו´, אם אסור - אסור, ואם יש אבק הדבר מותר. וכשם שהתירו בזוטו של נהר, כן גם באינטרנט לא נראה שיש איסור.

כתיבה וחתימה טובה