שאלת רב והתייעצות

השאלה:

מהו ההבדל העקורני שבין שאלהנ הלכתית לבין התייעצות עם רב? האם כל שאלה שמפנים לרב היא בגדר פסק הלכה מחייב? מתי הרב אומר את דעתו ומתי הוא מורה הלכה? מה לגבי הדרכות חינוכיות וזוגיות שאינם בהכרח ענייני הלכה? האם גם עליהם יש לומר שוויא אנפשיה חתיכה דאיסורא ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שאלת רב אינה מכריחה לקבל את דבריו. אלא בשאלות הלכה שהוא אינו אומר את דעתו יש לקיימן, אבל שאלות בעניינים שאינם הלכה בלבד ויש מקום לכמה צדדים ניתן לומר לרב שזו התייעצות ואין חייבים לקבל את דבריו. וכן לגבי שאלות חינוכיות וכד'.