שו´´ע אורח חיים

השאלה: מקובל לומר, שמבין ארבעת חלקי השו"ע, החלק הנוגע ביותר הלכה למעשה הוא חלק אורח חיים, העוסק בהל´ תפילה, שבת, ועוד, ברצוני לשאול האם זה נכון ומדוע, הרי גם חלקים אחרים מהשו"ע יכולים להיות הלכה למעשה דבר יום ביומו, כך למשל, חלק יו"ד נוגע לכשרות המאכלים, הבגדים, השערות, וכדומה- והרי האדם בכל יום אוכל או לובש בגדים, כך גם חלק חו"מ, העוסק בדיני מקח וממכר, ומעשים בכל יום שאדם מבצע קניה או מכירה.
מדוע אם כן, מקובל לומר שחלק אורח חיים הוא החלק הנוגע ביותר הלכה למעשה מכול החלקים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:14:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

או"ח הוא עוסק במעגל השנה, כל יום מימות השנה, מהבוקר עד הערב. ואילו שאר החלקים הם קורים במשך השנה אבל לא ברצף קבוע, אלא פעמים קונים או מוכרים וריבות וכדו´.