שווי פרוטה בימינו לעניין נתינת צדקה

השאלה: מהו שווי הפרוטה בימינו? נניח בנתינת סך פרוטה בבוקר בשחרית לנוהגים כן לקופה בבית כנסת "ואני בצדק אחזה פניך..." תודה, יעקב

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"א שבט תשע"ט 0:18

ב"ה

ליעקב

שלום וברכה

שיעור פרוטה הוא כידוע 1/40 ממחיר גרם כסף טהור, ונכון להיום הוא קרוב לשווי של 5 אג'. שכידוע אינו מטבע סחיר היום, כיוון שכך מטבע של עשר אג' שהוא הישראלי הסחיר והנמוך ביותר, הוא אף המטבע שניתן לשים בקופת צדקה.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב

נ.ב אכן מדברי האחרונים נראה שיתכן שלדעת חלק מהפוסקים גם אם אדם נתן דבר שהוא פחות משווה פרוטה לצדקה, הוא קיים מצוות צדקה