שיור אמה על אמה

השאלה:

שלום לכבוד מורינו ורבינו שליט"א,
בשעה טובה ובסימנא טבא קנינו דירה. הדירה מסוידת כולה ולא שיירו בה אמה על אמה.
א. האם צריך לקלוף הקיר בשיעור אמה על אמה? (מדוע נקט השו"ע "הלוקח חצר" ולא הלוקח דירה?)
ב. אם אין חיוב לקלוף הקיר, בבואי לסייד כעת את הקיר מחדש האם עלי לשייר אמה על אמה או שמא כיון שהדירה כבר מסוידת לא שייך כבר דין שיור?
ג. לפני הסיוד אני מחפה את הקיר בדבק שפכטל (שמיישר את הקיר). האם גם בזה צריך לשייר אמה על אמה או שדין זה שייך בסיד בלבד?
ד. האם אע"פ שאין חיוב מ"מ ראוי וטוב להחמיר ולקלוף את הסיד הישן או שאין טעם בדבר?
תודה וכל טוב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מן הראוי לקלף שהקיר לא ייראה כמסויד כראוי.