שיעור פאות הראש

השאלה:

מה כלול בפאות הראש והאם צריך לגדל פאות וא"כ באיזה אורך?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

פאות הראש הוא לאו האוסר לגלחן בתער או במספרים כעין תער (סמוך לבשר). המקום הנאסר בגילוח הוא באורך שכנגד האוזן עד העצם. ואפילו אם מגלח את כל שער ראשו כפי שיש הנוהגים בימינו צריך לשייר את מקום הפאות ולא לגלחן אלא להשאיר שערות באורך כמה מ"מ כל שערה כדי שיוכל לכוף ראשה לעיקרה.

מעבר לכך גידול פאות אינו מצד המצוה (שהרי היא לאו ולא חיוב עשה) אלא להדגיש את יהדותו שאינו מגלח פאותיו. ולכן התימנים היו נוהגים לשייר את הפאות וקראו לכך 'סימנים' היינו סימן ליהדותו של בעל הפאות. וכן נהגו חלק מהחסידים