שם ה´

השאלה: בס"ד
שלום הרב!
[מצטערת שאני מפנה אליכם שאלה שלא קשורה למצוות בארץ, אך זו היתה האפשרות היחידה לרב "בשאל את הרב"]

-האם ש-ד-י זה שם ה´ ויש להגיד "שקי" [באותו ניקוד]
- האם "צבאות" זה שם ה´ ויש להגיד "צבקות" ?
- כשאני לומדת תורה\ מדברת על משהו שקשור [דיבורי אמונה וכו´] מותר להגיד "אלוקים" עם ה´? ומה בנוגע למילה "קל" מותר להגיד עם א´?
-אם שם ה´ המפורש זה הויה, למה בחרו בתפילה בכינוי אדנות? [אני רואה את האותיות של שם הויה אך אומרת בפה כינוי אדנות]
-שאלה לא קשורה-..בתפילה כתוב "המתנשא מימות עולם"- ועוד ביוטיים שמראים שה´ היה הכי נשגב עוד לפני שנברא העולם- השאלה שלי היא על מה הוא היה נשגב לפני שנברא העולם- אם לא היה עולם..? [מקווה שהשאלה ברורה]
תודה רבה מאד וסליחה על העומס!!
שיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 10:12:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל האיזכורים שכתבת, אפשר לאמרם בתוך כדי דברי תורה, אבל לא במנגינות סתם, או בדיבורי חול, אבל בדברי תורה אין איסור רק להזכיר את השם באדנות.
הקב"ה מקור הבריאה והביטוי מתנשא הוא כהשאלה וכביטוי בלבד, לא היה לפניו דבר.

כתיבה וחתימה טובה