שמו"ת ותהילים בין השמשות

השאלה:

לכבוד הרב שלום,
ברצוני לשאול האם ראוי לכתחילה לקרוא שמו"ת בזמן "בין השמשות" (בין מנחה למעריב, או שמא לא משום שלא קוראים מקרא בלילות ?

ועוד האם אפשר לקרוא תהילים בלילה משום שהוא, מלבד לימוד תורה- גם תפילה?

אשמח לתשובה,
תודה רבה לרב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נושא זה אינו איסור ממש זו המלצה של המקובלים להעדיף בלילה לימוד של תושבע"פ וביום תורה שבכתב.
בין השמשות הוא רק ספק ולכן לכו"ע מותר מי שבלילה צופה בטלויזה או קורא עתון עדיף שיקרא תנ"ך ביום חמישי בלילה אור ליום ששי קורים שמו"ת משמע שאין איסור בדבר. מותר אפוא ללמוד שמו"ת בין השמשות וגם בלילה כיון שזהו לימוד תורה. ומותר לומר תהלים בלילה מדין תפילה.