שעטנז-לבישת בגד פשתן על בגד צמר

השאלה:

שלום לרב!
הבנתי שהרמ"א אוסר מעיל על מעיל (כותנה ופשתן)מכיוון שא"א להוריד את זה בלי להוריד את השני (וכמו"כ בגרביים). האם מותר יהיה ללבוש חולצה של פשתן כאשר מתחת ציצית צמר ומעל טלית צמר?לכאורה את הציצית ניתן להוציא גם בלי להוריד את החולצה וגם את החולצה אפשר בד"כ (אם כי לא בנוחות כ"כ) להוריד כאשר הטלית עליי,והדבר לא כמו הגרבים ששם ממש א"א. האם אין חשש שסיבים קטנים יתערבבו אחד בשני מסוג אחד לחברו?אני מאמין שזה כן יכול לקרות אבל האם זה אוסר?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מותר ללבוש בגד פשתן על בגד צמר ולהיפך אם ניתן להסיר בגד אחד ללא חברו ואין צורך לחשוש לסיבים שנדבקים מבגד לבגד.