תיקון כרת

השאלה: כבוד הרב שלום.
בעוונותי חטאתי עם אשה נשואה(לפני כמה שנים) ידוע לי שעל חטא מסוג זה העונש הוא כרת.(יש לציין כי מאז חזרתי בתשובה וכיום אני שומר שבת ומיצוות) שמעתי לא מזמן שיש תפילה שנקראת "תיקון כרת" שאלתי בנושא היא האם "תיקון כרת" מכפר על החטא שעשיתי?
(לא נעים לי להתייעץ בנושא עם הרב שלי ולכן אני פונה אליך)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:22:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תיקון כרת יש בו מספר אופנים, אולם תחילה יש לעשות את הדרך שחז"ל הדריכו, ובייחוד שיש במעשך כרת, ועל כן יש להתענות 40 יום, דבר זה אם קשה לך מאד, אתה יכול לפדות את התעניות במחיר סעודות, אבל נראה שלא את כל ה 40 תעניות תפדה, אלא חלק תתענה ימים שלמים, וחלק תפדה בכסף. תרבה בוידויים, ולאחר מכן תעשה תיקון כרת, שבו לילה שלם תלמד כל הלילה את ענייני העבירה שעברת, וכן אומרים את כל התהילים, ויש לומדים את כל מסכת כריתות.
בכל אופן זה מגיע לאחר כל תהליך התשובה ולא בתחילתו.