תענית אסתר

השאלה: שלום לרב,

אני עובדת למטרת קבלת מלגה וככל שאעבוד יותר שעות, כך אשלים את המכסה לקבלת המלגה. בתקופה הזו- של חופשת סמסטר, הרבה יותר פשוט לי לרכז את כל השעות. כשיתחילו שוב הלימודים זה יהיה יותר קשה.

מאיישים אותנו לתפקידים בהתאם לצרכי המקום וליכולות שלנו.

ביום הצום, ישנו יום עבודה מרוכז-מהבוקר עד הערב שיכול לסייע לי מאוד להשלים את מכסת השעות, אך אני יודעת שלא אוכל לצום ולעבוד כי קשה לי מאוד בצומות.

שאלתי היא האם ישנה אפשרות להקל בעניין זה? כגון לשתות מים? או שהכי נכון לוותר על היום הזה ולצום באופן רגיל?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:17:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי להגיע לסיכום על עבודה של חצי יום ולהשלים את התענית.
בכל אופן אם תתחילי לעבוד ותצטרכי לשתות תוכלי.