תפידנית

השאלה:

בס"ד

שלום.. ברצוני לשאול שאלה והיא:
כולנו מכירים את התפידנית (השיטה החדשה לתיק תפילין..) אני שמעתי פעם שיש בעיה עם זה מפני שהתפילין של יד שהוא פחות חשוב נמצא על תפילין של ראש שהוא יותר חשוב..
נגיד שקודם מכניסים את של יד אבל שבאים להניח צריכים קודם את של יד ואח"כ של ראש..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:28:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם יש בעיה בהנחת יד על ראש, ועל כן הלוקח תפידנית יניחנה במאוזן כך שלא יהא יד על ראש.
אם יכניסו את יד קודם הרי שיפגעו בשעת ההנחה בשל ראש תחילה, ויש בעיה להניח ראש לפני יד, וכמו כן הנחת הראש בצד יגרום לזלזול בתפילין של ראש. על כן הדרך היא להניח את הכלי במאוזן.