תרומות ומעשרות

השאלה: האם צריך לעשר מיבול שנועד לשמש למחקר ולטיפוח זרעים? לעיתים המטפחים בודקים את הירק ואז זורקים או מתכוונים לזרוק את היבול, האם אז צריך לעשר או שנחשב להפקר? ואם קוטפים מהשדה כדי לקחת הבייתה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:41:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. צריך לעשר זרעים הראויים לאכילה, אבל זרעים שאינם נאכלים כגון: (בצל, צנון וכו´) פטורים מתרו"מ. זרעים הנאכלים (תפו"א, עגבניות, מלפפונים) הרי אלו חייבים בתרו"מ.
ב. באופן כללי הולכים לפי רוב בני אדם, ועל כן מכיוון שהרוב אוכלים את הגידולים הללו, א"כ צריךל הפריש תרו"מ, דעת היחידים שלוקחים את הזרעים למחקר בטלה בדעת בני אדם.
ג. מי שלוקח מהשדה לבית חייב בתרו"מ.
ד. כדאי לפרט יותר את השאלות.