תרומות ומעשרות

השאלה:

שלום רב!!
דוד שלי גר ברמת הגולן וכל פעם מביא לנו מהפרדסים מלאי גדול של אגסים בצלים ומנגו וכו´..והוא אומר לי שצריך לעשר אותם כי זה ישר מהפרדס ולא מעושר..
כל השנים הסתבכתי עם כל התרומות והמעשרות...(תרומה גדולה, תרומת מעשר, מעשר ראשון, מעשר שני, מעשר עני..וכו´) האם הרב יוכל להסביר לי כל דבר מהו? (בימים ההם מי היה נותן למי ובימינו אנו מי נותן למי)
ובנוסף מהו סדר הפעולות המדויק שאני צריך לעשות בפרות (וגם בבצלים) כדי שאני אוכל לאכול מהם? מה אני צריך לעשר ולתרום? כמה פרות לשים בצד? מה מחללים על מטבע? כמובן מה מברכים כל פעם? ומה עושים לאחר מכן עם התרומות והמעשרות (מטבע לצדקה?? פרות לקבורה??)
אשמח מאוד לתשובה מפורטת..תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:34:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך ובקשתך לפרוט כל נושאי תרו"מ והסברתם איננו יכול להתבצע בתשובה קצרה. על כן פנה למכון התורה והארץ טל. 086847325 ותרכוש תקליטור בעניין תרו"מ, ושם יש את כל ההסברים הדרושים לך. אם ישארו לך שאלות לאחר מכן אנא פנה שוב.
כמו כן עליך לברר מאיזה מושב מגיעים הפרות.