תרומות ומעשרות

השאלה: שלום לכבוד הרב,
לפני כמה שנים אחותי ייחדה 5 שקל לתרומות ומעשרות. הבנתי שאני צריכה להמיר את המטבע כדי שאני יוכל להמשיך לעשות תרומות ומעשרות על אותו מטבע. איך עושים זאת ומה הנוסח שצריך להגיד על מנת להמיר את המטבע?

תודה רבה
לכבוד הרב,
שבוע טוב :]

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:42:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המטבע הזה הוא רק לחלול מעשר שני, איננו פותר את הפרשת ונתינת מעשר ראשון וכמוכן את הפרשת מעשר שני. בכל אופן היו צריכים לבער את המטבע המדוברת בפסח של השנה השביעית (לפני 1.5 שנה). כעת נראה לי שיש לבער את המטבע הישנה, ולהכין מטבע חדשה שתהיה לכם. כדאי למי שאינו בקי בנושא שירשם לבית האוצר שהם מטפלים במטבעות בצורה מסודרת (086847325).

מועדים לשמחה