תרומות ומעשרות

השאלה: שלום וברכה,איך אני צריכה לקיים תרומות ומעשרות בירקות ופירות מבחינת הכמות?למשל אם קניתי מהסופר 8 עגבניות כמה אני אמורה להפריש?
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 9:12:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. צריך לבדוק האם בסופר מעשרים או לא.
ב. אם אין מעשרים או שיש ספק, יש לשקול את 8 העגבניות, ואם לדוגמא משקלן 1000גר, עליך להניח בצד 11 גר´בערך. יש לומר את הנוסח המופיע בסידורים. אם את רוצה לראות זאת בצורה מוחשית כדאי לרכוש את התקליטור הפרשת תרו"מ (086847325). וכך את יכולה ללמוד להפריש כדין. קשה מאד לכתוב הכל בדואר אלקטרוני קצר.