תרומות ומעשרות מאכמניות חמוציות ...

השאלה: האם יש להפריש תרומות ומעשרות מאכמניות מיובשות , צימוקים, חמוציות מיובשות? בקניה על פי משקל בחנות ועל כן אינני יודעת אם הופרשו, והאם יש צורך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:29:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עד כמה שאני יודע אין בארץ אוכמניות וחמוציות, כך שאין שאלת תרו"מ במיובשים. לגבי צמוקים צריך לבדוק האם זה תוצרת הארץ או לא, כאשר יש לכך משמעות גם לעניין שביעית. על כן נא לבדוק אם זה תוצרת הארץ, ואז יש לבדוק האם נעשה היתר מכירה, ויש להפריש תרו"מ בלא ברכה. אם לא נעשה היתר מכירה יש לשמור במינים אלו קדושת שביעית.