תרומות ומעשרות ממספר מינים

השאלה: האם לאחר קניות בשוק כשיש מינים רבים של פירות וירקות שיש להפריש מהם תרו"מ, יש לברך על כל מין בפני עצמו, או שישיל ברך פעם אחת על כל ההפרשות. וכן לגבי הנוסח, האם יש לומר את הנוסח על כל מין בנפרד או על כולם ביחד?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:33:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם אתה קונה בשוק, ואינך בטוח האם הפרישו או לא, עליך להפריש בלא ברכה.
ב. כאשר יש לך פירות ודאי נ"ל שעדיף לברך ברכה אחת על הכל ולהפריש כל מין ומין בפנ"ע, אפשר על ידי תנאי שכל מה שאומר יחול על כל מין בפני עצמו.