תשובות הרב על ברכת טורטיה ואופה לחם שפועל מער"ש

השאלה:

לכבוד הרב שליט"א

קשה להניח שמשיב את התשובות הוא הרב עצמו, כי ניכרות כמה טעויות בולטות בהבנת המציאות שבשאלות שאינן מתאימות לדרכו של הרב.
1. הרב נשאל בענין ברכה על טורטיה - חיפוש קצר בגוגל ובאתרים השונים יגלה שהיא מאפה מקסיקני - שיש ומכינים מקמח תירס ויש המכינים מקמח חיטה.
ממילא ברכתה או שהכל או מזונות או המוציא לפי שאלת קביעת הסעודה וסוג הבלילה ואילו התשובה עוסקת בבוופל מצופה בשם טורטית!

2. הרב נשאל על אפייה באופה לחם מער"ש ההמשיך בשבת. כמעט שניתן לומר שיצאה שגגה מלפני השליט. כדאי לדעת יש סוגי מכשירים שונים, יש כאלו עם נורת חיווי / רישום דיגטלי, המתבטלים בפתיחת המכסה / יש מכשירים המצפצפים תוך פעולתם לסימונים שונים / בחלק צריך לפתוח את המכסה כדי להוסיף דברים תוך כדי התהליך - והדבר גם תלוי בסוג המתכון. יש שהפתיחה קשורה לביטול מתג הפעלה, ועוד ועוד בעיות.

ניכר מהתשובה שלא הושם לב כלל לאופן פעולת המכשיר עצמו/ סוג המכשיר והבעיות של פעולתו החשמלית. התשובה תמוהה מאוד (בלשון המעטה!)

בברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. התשובה על הטורטיה ניתנה אחרי עיון בגוגל בדרכי ההכנה של המאכל. התשובה ניתנה לגבי קמח חיטה שברכתו מזונות משתי סיבות ראשית מעורב בו שמן בכמות גדולה (ככמות המים ויותר), שנית הוא מטוגן במחבת עי' או"ח קסח, יג.
2. השאלה היתה עקרונית וכן התשובה ודומני שענתה לכל המקרים שאין לעשות זאת. ברור שיש מכונות שונות עם אמצעי חיווי ונורות וכד' אבל בשאלה בקשו להתעלם מכל הצדדים הללו.